Skip to main content
Armatexnis.gr | Events

1ο Φεστιβάλ Τεχνών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Γιορτή τεχνών για όλη την οικογένεια στο Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων

To Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου συνδιοργανώνει με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου στο Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο το 1ο Φεστιβάλ Τεχνών 2017. Από τις 26 Μαΐου έως την 1η Ιουλίου, το Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων θα γεμίσει με συμμετέχοντες και επισκέπτες σε ένα φεστιβάλ δημιουργικής διάθεσης και έμπνευσης που πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Χαιρετισμός Δημάρχου, κ. Ανδρέα Ευθυμίου

Picture

To Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας συνδιοργανώνει με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας στο Πάρκο Ηρώων «Ενόπλων Δυνάμεων» στον Ταύρο το 1ο Φεστιβάλ Τεχνών 2017. Από τις 26 Μαΐου έως την 1η Ιουλίου, το Πάρκο Ηρώων «Ενόπλων Δυνάμεων» θα γεμίσει με συμμετέχοντες και επισκέπτες σε ένα φεστιβάλ δημιουργικής διάθεσης και έμπνευσης που πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη μας.

Καλλιτεχνικές εκθέσεις των τμημάτων του Πνευματικού μας Κέντρου, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, διαδημοτικές εκδηλώσεις πολιτισμού, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, διαδραστικά παιχνίδια, θέατρο σκιών και φιλοζωικές δράσεις, και άλλες πολλές εκδηλώσεις θα εξελίσσονται παράλληλα και με καθημερινό πρόγραμμα σε ένα φεστιβάλ που συνδυάζει το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη συμμετοχή!

Είμαι σίγουρος ότι όλοι, οι συμμετέχοντες από τα τμήματα του Πνευματικού μας Κέντρου, οι επισκέπτες της πόλης και του Φεστιβάλ, αλλά και οι διοργανωτές του, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία «καλοκαιρινή καλλιτεχνική γιορτή» που θα αποτελέσει πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών. Σας περιμένω όλους κοντά μας για να χειροκροτήσουμε και να θαυμάσουμε τη δουλειά των παιδιών μας, αλλά και να ψυχαγωγηθούμε με μουσική, θέαμα, παράδοση και σύγχρονες δημιουργίες!

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου


Χαιρετισμός Προέδρου Πνευματικού Κέντρου ​κ. Απόστολου Σιώκα

Picture
Με γνώμονα την πεποίθηση ότι η πόλη μας μπορεί να αποτελέσει κύτταρο δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Τεχνών 2017 στο Πάρκο Ηρώων «Ενόπλων Δυνάμεων» στον Ταύρο γιορτάζοντας παράλληλα και τα 10 χρόνια του Διαδημοτικού Φεστιβάλ.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές, μαθητές, εργαζόμενους και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου για τη συμμετοχή και την στήριξή τους στην οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Τεχνών.

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, για περισσότερο από ένα μήνα, να παρακολουθούν παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε μία δροσερή γιορτή που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, ενώνοντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας.

Εξάλλου, μόνο η τέχνη μπορεί να προσφέρει «ένα σταθερό σημείο ώστε, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, να μπορούμε να ξεφύγουμε από τον ατέλειωτο κύκλο του αγώνα και της επιθυμίας».

Απόστολος Σιώκας
Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου


Χαιρετισμός Προέδρου Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
​κ. Παναγιώτη Χατζηαντωνίου

Picture

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, σύμφωνα με την πάγια τακτική της, στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια, δράση και ενέργεια του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για την αξιοποίηση και την προβολή του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, όπως έκανε και με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και το Σινέ Μασκώτ.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
Παναγιώτης Χατζηαντωνίου


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Picture ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΪΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Συναυλία με αναφορά στην Ελληνική κωμωδία σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη Μοσχάτου-Ταύρου
Βράβευση της ηθοποιού κυρίας Έφης Παπαθεοδώρου (Θεοπούλα) για τη μέχρι σήμερα καλλιτεχνική προσφορά της
Η γοητευτική πορεία του θεάτρου και του κινηματογράφου από τις αρχές του εικοστού αιώνα μέχρι σήμερα αναβιώνει με ένα μοναδικό τρόπο στη σκηνή του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων. Ανάμεσα στα όμορφα γεγονότα, παρεμβάλλονται τραγούδια που στιγμάτισαν την κοινωνική ζωή του τόπου μας.
Ερμηνεύουν η Λένα Αλκαίου, ο Θάνος Ολύμπιος και η Πέρσα Σέργη.
Παρουσίαση: Κώστας Παπασπήλιος
Συνοδεύει 5μελής ορχήστρα
Picture ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Αφιέρωμα στο Γιώργο Μητσάκη
Μια βραδιά αφιερωμένη στην πορεία του μεγάλου λαϊκού μουσικοσυνθέτη και τα τραγούδια του που μας συγκινούν αμείωτα μέχρι τις μέρες μας. Γνωστός και με το προσωνύμιο “ο δάσκαλος” υπήρξε ένας από τους πυλώνες του ρεμπέτικου λαϊκού τραγουδιού, καθώς είναι και ο μόνος που έχει γράψει ο ίδιος τους στίχους όλων των τραγουδιών του.
Ερμηνεύουν η κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη και ο Νίκος Καραγιάννης από τους καλύτερους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς.
Παρουσίαση: Κώστας Παπασπήλιος
Συνοδεύει 5μελής λαϊκή ορχήστρα
Picture ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου-Ταύρου
Το Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου – Ταύρου, λειτουργεί σχεδόν 30 χρόνια τώρα, προσφέροντας άρτια μουσική εκπαίδευση και τίτλους σπουδών αναγνωρισμένους από το κράτος, σε επιμελημένους και σωστά εξοπλισμένους χώρους. Πολλοί απόφοιτοι των διαφόρων τμημάτων του κάνουν ήδη επιτυχημένη καριέρα σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς που έχουν σχέση με τη μουσική ή έχουν, ως ερασιτέχνες, μια καλή μουσική παιδεία που πλουτίζει τη ζωή τους με τη χαρά και την απόλαυση της Τέχνης.
Όμως, το Δημοτικό Ωδείο, εκτός από ένα εκπαιδευτήριο είναι και ένα κέντρο πολιτιστικής δημιουργίας, ένας πόλος έλξης για τους κατοίκους του Δήμου μας που αγαπούν τη Μουσική. Με τις Χορωδίες του, τις συναυλίες, τα ανοιχτά μουσικά εργαστήρια για όλους, τα μαθήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και τα καλοκαιρινά μουσικά campus που διοργανώνει κάθε χρόνο, αποτελεί την πιο μακρόχρονη, σταθερή και παραγωγική μονάδα στα
μουσικά δρώμενα της πόλης μας.
Οι καθηγητές και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου – Ταύρου, παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους, ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στη συγκεκριμένη εκδήλωση και προσκαλούν τους συνδημότες να απολαύσουν μια πραγματικά όμορφη, καλοκαιρινή μουσική βραδιά.
Picture ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Αφιέρωμα στα ρεμπέτικα του Πειραιά
Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πνευματικού Κέντρου με συνοδεία
ζωνταντής ορχήστρας. Με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης.
Ρεμπέτικο και Πειραιάς….τα λόγια είναι περιττά….
Το ότι ο Πειραιάς αποτέλεσε το βασικό προπύργιο του Ρεμπέτικου τραγουδιού, δείχνει πως η πόλη αποτελούνταν από ανθρώπους λαϊκούς, από γειτονιές που δέχθηκαν κύμα προσφυγιάς με ό,τι συνεπάγεται αυτό στη μουσική παιδεία. Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή από τη γέννηση του Ρεμπέτικου τραγουδιού μέχρι τις μέρες μας.
Ερμηνεύουν ο κορυφαίος Δημήτρης Κοντογιάννης που αναβίωσε το ρεμπέτικο τραγούδι και η Ιφιγένεια Ιωάννου.
Παρουσίαση: Κώστας Παπασπήλιος
Συνοδεύει 5μελής ορχήστρα
Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου “ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ”.
Picture ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Αφιέρωμα στο στιχουργό “Πυθαγόρα”
Έμελλε να γίνει γνωστός με το μικρό του όνομα και να μας κληροδοτήσει με αξέχαστα τραγούδια. Τραγούδια επηρεασμένα από τη ζωή του που αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα.
Τα γεμάτα καρδιά και αλήθεια τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού θα ερμηνεύσουν οι: Θάνος Ολύμπιος και η Πέρσα Σέργη.
Γκεστ σταρ: Γιώργος Γερολυμάτος
Παρουσίαση : Κώστας Παπασπήλιος
Συνοδεύει 5μελής λαϊκή ορχήστρα
Picture ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Συναυλία από τη Μουσική Γωνιά “Μικροί-Μεγάλοι Τραγουδούν” & Group Therapy
Οι Group Therapy ιδρύθηκαν το 2013 μέσα από τη Μουσική Γωνιά του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου όπου παρακολουθούσαν όλοι μαθήματα μουσικής. Το σχήμα αποτελείται από τους: Δούκα Γαλανό (σαξόφωνο/φωνή), Άννα Λαμπράκη (φωνή) και Ανδρέα Καράμπελα (κιθάρα). Το μουσικό τους πρόγραμμα περιέχει έντεχνη, pop, rock μουσική και διασκευές σε swing και blues.
Picture ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Αφιέρωμα στο Αθηναϊκό τραγούδι
[Από τον Αττίκ στον Μουζάκη]

Οι φίλοι της μουσικής και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια
μοναδική παράσταση που θα τους ταξιδέψει στην εποχή της παλιάς Αθήνας. Η εποχή του 1900-1970 με τα ρομαντικά και αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών θα αναβιώσει σε μια παράσταση με τα τμήματα του μπαλέτου του Πνευματικού Κέντρου.
Ερμηνεύουν η Πέρσα Σέργη και η Αναστασία Μεταλληνού.
Γκεστ σταρ: Γιάννης Πετρόπουλος
Παρουσίαση: Κώστας Παπασπήλιος
Συνοδεύει 5μελής ορχήστρα

ΘΕΑΤΡΟ:

 

Picture ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παράσταση θεατρικού παιχνιδιού
Υπεύθυνη τμήματος: Ανατολή Αθανασιάδου
Το τμήμα θεατρικού παιχνιδιού εφήβων του Πνευματικού Κέντρου της κοινότητας του Ταύρου παρουσιάζει την παράσταση «Όλος ο κόσμος μία θεατρική σκηνή». Πρόκειται για μία συρραφή μονολόγων γνωστών συγγραφέων από το παγκόσμιο θέατρο σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ανατολής Αθανασιάδου. Χορογραφίες Σύλια Καρφοπούλου, σκηνικά κοστούμια: Αιμιλία Αποστολίδου.
Picture ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 11:00
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Οι φύλακες της φύσης Ι Η χώρα της γνώσης
Πρωινή παράσταση
Μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση 50 λεπτών για την προστασία της Φύσης, των ειδών προς εξαφάνιση και της εκστρατείας για ανακύκλωση. Οι ατρόμητοι φύλακες της φύσης έχουν να αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους και τα γεράκια που μολύνουν τη Γη. Με τη βοήθεια των μικρών παιδιών θα καταφέρουν λέτε να κερδίσουν;
Περιλαμβάνει και δημιουργικό εργαστήριο ανακύκλωσης, χειροτεχνίας, εικαστικής δημιουργίας και θεωρητικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης πριν από τη έναρξη της παράστασης. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 μέχρι 12 ετών.
Picture ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 19:00
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Οι Φύλακες της φύσης ΙΙ Ο αγώνας της οδικής ασφάλειας και της οικολογικής μετακίνησης
Απογευματινή παράσταση
Οι Φυλακές της Φύσης μαθαίνουν στα μικρά παιδιά αλλά και στους γονείς τους πώς να μετακινούνται με ασφάλεια και οικολογικά στο δρόμο ως πεζοί αλλά και στα οχήματα.
Ο Μανωλιός, το Κρι Κρι και ο Πάμπος θα μάθουν στον Κούλη τον Πιθικούλη να τηρεί τον ΚΟΚ και να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Πριν από την παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Οδικής Κυκλοφορίας θεωρητικό και πρακτικό πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 μέχρι 12 ετών.
Picture ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 19:00
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Οι φύλακες της φύσης ΙΙΙ Ο Φώτης, η Φωτούλα και η Φωτοκύκλωση
Απογευματινή παράσταση
Ο Φώτης και η Φωτούλα τα δύο μικρά δίδυμα παιδιά της οικογένειας λαμπτήρων
Ηλεκτρονικάκη θα συναντήσουν τις παλιές συσκευές και θα μάθουν πως να τις
ανακυκλώνουν σωστά και με ασφάλεια. Βέβαια στην αποθήκη υπάρχει και ένας μυστηριώδης θαμώνας. Εσύ θα γίνεις Φύλακας της Φύσης;
Θα υπάρξει ενημέρωση με προβολή βίντεο εκπαιδευτικού υλικού εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας στα παιδιά. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 μέχρι 12 ετών.
Picture ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
‘Ο Καραγκιόζης γιατρός’ Θίασος του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου “Σκιές & Γέλια”
Ο θίασος του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου “ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ ”, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών που πραγμαματοποιείται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, παρουσιάζει την παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ». Μια κλασική κωμωδία του ελληνικού θεάτρου σκιών διασκευασμένη από τον καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Θεοδωρόπουλο με σεβασμό πάντα στον παραδοσιακό καραγκιόζη.
Μια ξεκαρδιστική παράσταση όπου ο γλυκύτατος καμπούρης θέλοντας να κάνει πλάκα με τον φίλο του τον Χατζηαβάτη και να γελάσουν με έναν αξιωματικό του Σεραϊου που είναι κατά φαντασία άρρωστος καταλήγει να γίνεται ο γιατρός της γειτονιάς με όλους τους ήρωες του θεάτρου σκιών να σπεύδουν απεγνωσμένα στο ιατρείο του (παράγκα) αναζητώντας μια θεραπεία όπου εκεί τους υποδέχεται ο νοσοκόμος πιτσικόκος…
Τα υπόλοιπα επί σκηνής…

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ:

 

Picture ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Παιδικό Αφιέρωμα «Το αγόρι και ο κόσμος»
Σκηνοθεσία: Alê Abreu
Η ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express».
Picture ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Παιδικό Αφιέρωμα «Άλματα»
Σκηνοθεσία: Petter Nζss
Σημαντικότερες διακρίσεις: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Kristiansand International Children’s Film Festival 2007, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Chicago
International Children’s Film Festival 2007, Βραβείο Κοινού στο Kristiansand International Children’s Film Festival 2007
Σύνοψη: Ο Azad φτάνει στη Σουηδία κατά λάθος, μαζί με τον αδερφό του Tigris. Για να αναμειχθεί με την οικογένεια που τον κρύβει, πρέπει να προσποιηθεί ότι είναι εννέα ετών. Ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε μια νέα χώρα και δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα. Όμως με τη βοήθεια ενός πλανόδιου πωλητή χοτ-ντογκ, του πιο κουλ παιδιού στο σχολείο και του παγκόσμιου πρωταθλητή Kajsa Bergqvist, ίσως μπορέσει να ξανασυναντήσει την πραγματική του οικογένεια.
Picture ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΪΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα στην Ελληνική κωμωδία «Μπιλόμπα»
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Σοφία Παπαχρήστου
Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2009
Σύνοψη: Για να σώσει τη θέση του, εν μέσω απολύσεων, ο Πέτερ, μηχανικός σε μια πολυεθνική εταιρεία με αμφίβολες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αναλαμβάνει την επίβλεψη της κατασκευής ενός έργου για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Πέρα Κάσσιρο, μία ασήμαντη κουκίδα στο χάρτη, χαμένη κάπου στο Αιγαίο. Πολύ σύντομα, ο Πέτερ συνειδητοποιεί ότι οι συνθήκες στο νησί απέχουν πολύ από εκείνα που υπολόγιζε… Τα γεγονότα παίρνουν αναπάντεχη τροπή και ο Πέτερ βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σοβαρό ηθικό δίλημμα: να συμβάλει ώστε η πολυεθνική να χρησιμοποιήσει το έργο στην Πέρα Κάσσιρο ως βιτρίνα για την επεξεργασία των τοξικών αποβλήτων της ή να σώσει το νησί που έχει πια μπει στην καρδιά του;
Picture ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα στην Ελληνική κωμωδία Τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων
Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαχρήστου
Συμαντικότερες διακρίσεις: Βραβείο καλύτερης ταινίας – Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 38ο
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Σύνοψη: Ένας παλιατζής, ο Λουκάς (Λάζαρος Ανδρέου), διαρκώς αποφεύγει να αντιμετωπίσει τις κακοτοπιές της ζωής του. Όταν όμως ερωτεύεται τη Ζένα (Αφροδίτη Αλ-Σαλέχ), η οποία βρίσκεται μπλεγμένη με μια σπείρα αρχαιοκάπηλων, αποφασίζει επιτέλους να δράσει δυναμικά και να τη σώσει.
Picture ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα στο Ντοκιμαντέρ Καλάβρυτα: “Άνθρωποι και Σκιές”
Σκηνοθεσία: Ηλίας Γιαννακάκης Βραβείο της FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύνοψη: Καλάβρυτα. Δεκέμβριος 1943. Εκτέλεση ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού από 14 χρονών και πάνω. Πυρπόληση όλων των σπιτιών. Αντίποινα, είπαν οι Γερμανοί, για τη θανάτωση 80 στρατιωτών τους από τους αντάρτες. Και απέμειναν οι μανάδες με τα μικρά παιδιά τους. Όσα γλίτωσαν, είναι σήμερα ηλικιωμένοι άνθρωποι. Και δεν είναι μονάχα η μνήμη της καταστροφής και του αίματος που τους έχει στοιχειώσει. Είναι τα ερωτήματα που βαραίνουν ακόμα περισσότερο. Θα είχαμε αποφύγει την καταστροφή αν οι αντάρτες δε σκότωναν τους Γερμανούς; Τι σημαίνει η λέξη αντίποινα; Και τι η λέξη καταστροφή; Περισσότερο από ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ πάνω στη φρίκη, πρόκειται για μια ταινία συλλογικό – πορτρέτο των επιζώντων οι οποίοι προσπαθούν, 70 χρόνια τώρα, να καταλάβουν ποιοι είναι και τι πραγματικά τους συνέβη.
Picture ​ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα στο Ντοκιμαντέρ «LUDLOW»
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Βαρδαρός
Σύνοψη: Αφηγείται την ιστορία της σύγκρουσης του 1913-14 μεταξύ της Ένωσης Ανθρακωρύχων Αμερικής (United Mine Workers of America) και των εταιρειών άνθρακα κάτω από την ηγεσία του Ροκφέλερ. Μια ιστορία ξεχασμένη, φυλαγμένη ωστόσο στη μνήμη των παιδιών και των εγγονών τους που μας την μεταφέρουν με συγκίνηση, γεμάτοι υπερηφάνεια για τους δικούς τους και θυμό για τις αδικίες που αντιμετώπισαν.
Picture ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα στο Ντοκιμαντέρ «Στη φωλιά του χρόνου»
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού
Σημαντικότερες διακρίσεις: Βραβείο καλύτερης ταινίας για το Περιβάλλον, Βραβείο για το περιβάλλον SPECIAL JURY AWARD for human rights and environment.
Σύνοψη: Στην Ελλάδα σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων η ταυτότητα μιας ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με μια άλλη. Εκείνη της κρίσης. Κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής. Καταγράψαμε τις δραστηριότητες τριών νέων ανθρώπων, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας που ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο για την ανάπτυξη και την ζωή τους. Σήμερα ένα σύστημα επιθυμιών που αποδείχτηκαν πλαστές καταρρέει και η κοινωνία αμήχανη και ίσως πανικόβλητη ψάχνει να δώσει ταυτότητα στην επιθυμία και στην πραγματική αξία. Στο ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» παρουσιάζεται η διαδρομή, η δράση, τα κίνητρά τους για την επιλογή τους, οι μικρές και μεγάλες στιγμές τους, ενώ οι ίδιοι σήμερα δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτεροι απαντούν στο ερώτημα, τι είναι αληθινή ζωή και τι πραγματική επιθυμία.
Picture ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα στο Ντοκιμαντέρ Όλοι στο βουνό.
Μια ταινία με τη βραβευμένη ηθοποιό Έφη Παπαθεοδώρου σε ένα διαφορετικό ρόλο
Σύνοψη: Η αγωνία της επιβίωσης και ο αγώνας για την ελευθερία μιας οικογένειας ενός αγωνιστή γιατρού, της γυναίκας του και των τριών μικρών κοριτσιών του στα τραγικά και δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του απελευθερωτικού αγώνα. Μαζί με τους αντάρτες στα βουνά της Ρούμελης, βιώνουν το δράμα, αλλά και το μεγαλείο της αντίστασης. Σε παράλληλη δράση, μια φιλική τους οικογένεια Εβραίων της περιοχής βιώνει την δική της οδύσσεια επιβίωσης. Η αλληλεγγύη όλων των ηρώων
της ταινίας θα δημιουργήσει δεσμούς αγάπης που φτάνουν μέχρι το σήμερα.
Picture ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη «Ο Ινδιάνος / The Indian»
Σκηνοθεσία: Ineke Houtman Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο London Children’s Film Festival 2010
Σύνοψη: Ο Koos, ένα αγοράκι σχεδόν οχτώ χρόνων, θέλει πολύ να μοιάσει στον εντυπωσιακό, τυπικό Ολλανδό πατέρα του, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, αφού τον υιοθέτησαν από το Περού και είναι μικρόσωμος με σκούρο δέρμα. Μια μέρα βλέπει ένα παιδί από το Περού να παίζει μια παράξενη μουσική έξω από το σουπερμάρκετ και ανακαλύπτει ότι κι εκείνος, όπως και το παιδί, έχει ινδιάνικη καταγωγή. Από τότε, παρά τους Ολλανδούς γονείς του, βάζει τα δυνατά του να γίνει ένας αληθινός Ινδιάνος…
Picture ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο «Δρόμοι του Ρεμπέτικου»
Σκηνοθεσία: Τίμων Κουλμάσης
Σπάνιο αρχειακό οπτικό υλικό με τους Βασίλη Τσιτσάνη, Σωτηρία Μπέλλου, Διονύση Σαββόπουλο, Στέλιο Βαμβακάρη, Τάκη Μπίνη, Μιχάλη Γενίτσαρη κ.ά.
Σύνοψη: Οι Δρόμοι του Ρεμπέτικου δεν είναι μια ταινία πάνω στο ρεμπέτικο. Οι εικόνες προσπαθούν να αντηχήσουν τη λιτότητα, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού και τη δύναμη αυτής της μουσικής κι η κινηματογραφική έκφραση να γίνει πέρασμα ώστε το ρεμπέτικο να μιλήσει για τον εαυτό του. Αυτό που μας ενδιέφερε είναι η παρακολούθηση της παράλληλης διαδρομής μιας λαϊκής έκφρασης με την σύγχρονή της Ιστορία κι επίσης ότι απ ́αυτή τη μουσική μένει ζωντανό σήμερα. Κινηματογραφήσαμε λοιπόν στους τόπους που συνδέονται άλλοτε με την καθημερινή ζωή, τώρα με τον μύθο του ρεμπέτικου (λιμάνια, μικρές ταβέρνες, φυλακή). Αυτό που συναντήσαμε είναι η αγάπη των ανθρώπων που εμπνέονται απ ́αυτή τη μουσική και τους δρόμους.
Picture ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας 2016
Α ΜΕΡΟΣ
Στο πλαίσιο του Αφιερώματος στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας 2016, η Κινηματογραφική Λέσχη παρουσιάζει ταινίες που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ.
Στο πρώτο μέρος προβάλλονται οι ταινίες:
Κύβος του Αλέξανδρου Σκούρα (διάρκειας 24’), Φιλοκτήτης, Ο μύθος ενός ξένου της Κατερίνα Αλκετενίδη (διάρκειας 16’),Helga ar I lund της Θέλγιας Πετράκη (διάρκειας 20’), Ρήξη Τυμπάνου του Κιν/φικού εργαστηρίου της Κ . Λ. Ηλιούπολης (διάρκειας 19’), Αλεπού της Ζακλίν Λέντζου (διάρκειας 28’), Μάγδα του Δημήτρη Ζούρα (διάρκειας 20’) Twist του Μιχάλη Παπαντωνόπουλου (διάρκειας 15’)
Picture ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:45
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ
Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας 2016
Β ΜΕΡΟΣ
Στο πλαίσιο του Αφιερώματος στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας 2016, η Κινηματογραφική Λέσχη παρουσιάζει ταινίες που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ.
Στο δεύτερο μέρος προβάλλονται οι ταινίες:
Νηπενθές του Γιάννη Συμβώνη (διάρκειας 14’), 3000 του Αντώνη Τσώνη (διάρκειας 20’), Αντίδοτον του Μιχάλη Χαπεσίη (διάρκειας 12’) UMMI του Νίκου Αυγουστίδη (διάρκειας 15’), Το νανούρισμα της Μαρίας του Ντίνου Παναγόκου (διάρκειας 19’), Γενέθλια του Δημήτρη Κατσιμίρη (διάρκειας 13’), Αόρατος του Κώστα Γεραμπίνη (διάρκειας 29’), Η Αλίκη στο καφέ του Δημήτρη Νάκου (διάρκειας 18’)

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ & ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

 

Picture ΕΓΚΑΙΝΙΑ/ ΕΝΑΡΞΗ 26 ΜΑΪΟΥ ΛΗΞΗ 30 ΜΑΪΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00-22:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
Έκθεση ζωγραφικής δημοτικής κοινότητας Ταύρου
Υπεύθυνος τμήματος: Σταύρος Μάλαμας
Γραμμές και χρώμα, μορφές και αντικείμενα συνθέτονται αρμονικά και μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης. Εικαστικά έργα δημιουργίας και έκφρασης εκτίθενται αλληλοεπιδρώντας με το κοινό. Σχέδια, πίνακες με ακρυλικό, λάδι, mix media τεχνοτροπίες και ψηφιδωτά από μικρούς και μεγάλους. Άλλη μια χρονιά γεμάτη καλλιτεχνικές προκλήσεις κλείνει τον κύκλο της.
Picture ​ΕΓΚΑΙΝΙΑ/ ΕΝΑΡΞΗ 26 ΜΑΪΟΥ ΛΗΞΗ 30 ΜΑΪΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00-22:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
Έκθεση εικαστικού κοσμήματος δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου
Υπεύθυνη τμήματος: Ελένη Δασκαλάκη
Μια εικαστική παρουσίαση κοσμημάτων και ομαδικών έργων από τα τρία επίπεδα γνώσεων, με φαντασία, μεράκι και ποικιλία υλικών.
Δημιουργήματα, μικρά έργα τέχνης που συνδυάζουν τη ζωγραφική και το κόσμημα μέσα από ευφάνταστες τεχνικές κατασκευής και μια ευρεία γκάμα εκθεμάτων για τα μάτια των επισκεπτών.
Picture 27 & 28 ΜΑΪΟΥ 11:00-20:00
ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ
Γιορτή Υιοθεσίας από τη Φιλοζωική Οργάνωση Μοσχάτου-Ταύρου
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τα σκυλάκια μας στο ειδικά διαμρφωμένο πάρκο για σκύλους… Θα σας περιμένουμε!
Ό,τι δε χρειάζεστε από τα δικά σας σκυλούνια, μη το πετάξετε…
Φέρτε το σε εμάς που το έχουμε ανάγκη!
Picture ​ΕΓΚΑΙΝΙΑ/ ΕΝΑΡΞΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΗΞΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00-22:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
Έκθεση ζωγραφικής δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου
Υπεύθυνη τμήματος: Κωνσταντίνα Συλίκου
ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Κόκκινο – κίτρινο- μπλε
Χρωματικές πανδαισίες σε εικαστικά μονοπάτια δημιουργούν τα παιδιά και οι έφηβοι με φαντασία, ενθουσιασμό και ζωντάνια καλλιεργώντας την προσωπική και την ομαδική τους έκφραση. Η διδασκαλία της Τέχνης δίνει γνώση στα παιδιά, προσφέρει τη δυνατότητα πειραματισμού και ανάπτυξης της καλλιτεχνικής τους ικανότητας, στηριζόμενη στην εικαστική γλώσσα, στο συναίσθημα, στην κίνηση, στο ρυθμό, την ιστορία
και την παράδοση.
Χρώμα- σχέδιο-κολάζ- πηλός- κατασκευές
​ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Μία έκθεση, ένα ταξίδι στον κόσμο των χρωμάτων και της δημιουργίας, ένα παιχνίδι με τη μάθηση και την έμπνευση! Η γνώση και η κατανόηση της εικαστικής γλώσσας και των υλικών μέσα από ελεύθερο σχέδιο, τεχνικές χρώματος, σπουδή νεκρής φύσης, μελέτη μοντέλου.
Η καλλιέργεια της αισθητικής αντίληψης, η δυνατότητα του « βλέπειν», καθώς και η ανάδειξη των προσωπικών δυνατοτήτων των μαθητών μέσα από τη διδασκαλία της Τέχνης, αποτελεί την εισαγωγή και τη μύηση μιας πορείας προς επίτευξη προσωπικού εικαστικού λόγου.
Picture ΕΓΚΑΙΝΙΑ/ ΕΝΑΡΞΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΗΞΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00-22:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
Έκθεση κεραμικής τέχνης δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου
Υπεύθυνη τμήματος: Βέρα Σιατερλή
Η κεραμική πανάρχαιη τέχνη, εξυπηρέτησε αλλά και έτερψε τον άνθρωπο από την πρωτόγονη εποχή. Ο πηλός, υλικό φιλικό και εύπλαστο, όταν ψηθεί γίνεται σκληρό και άφθαρτο στους αιώνες. Στα χέρια μας είναι γλώσσα έκφρασης, χρόνος δημιουργικής αναψυχής, κοινωνική επαφή και πολιτιστικό αγαθό. Δημιουργίες μιας ολόκληρης χρονιάς. Έργα αρχαρίων, φτιαγμένα με ενθουσιασμό και αγάπη. Έργα προχωρημένων, με βάση δύο θεματικές:
Πρώτον «επιτραπέζια και σκάκι» εμπνευσμένα από τα γνωστά παιχνίδια τα οποία αποδίδονται με φαντασία και μεγάλη ποικιλία εκδοχών.
Δεύτερο θέμα «ζώα- πουλιά-ψάρια».
Picture ΕΓΚΑΙΝΙΑ/ ΕΝΑΡΞΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΗΞΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00-22:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
Έκθεση κοπτικής – ραπτικής & υφαντικής τέχνης από τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου
ΚΟΠΤΙΚΗ – ΡΑΠΤΙΚΗ
Υπεύθυνες τμήματος: Δήμητρα Κούφαλη και Ελένη Καραπάλη
Φαντάσου ένα κομμάτι ύφασμα, να μπορείς να το μετατρέψεις σε μια φούστα, σε ένα μπλουζάκι, σε ένα παντελόνι, σε ένα φόρεμα καθημερινό, ακόμα και σε ένα εντυπωσιακό βραδινό, στο σχέδιο που θέλεις, στο στυλ που θέλεις, και να είναι ένα μικρό έργο τέχνης.
Η δημιουργία είναι ωραία ιδέα και δεν έχει να κάνει μόνο με τη μόδα.
Έχει να κάνει με τις ιδέες και την ομορφιά των ανθρώπων γιατί είναι σύνθετη έκφραση του σώματος, της κίνησης, της δουλειάς, της ανάπαυσης, της ανθρώπινης επικοινωνίας μέσα από τα μαθήματα.
ΥΦΑΝΤΙΚΗ
Υπεύθυνη τμήματος: Ερασμία Αυγουστίδου
Όλα τ’ αστέρια μάζωξα και τη χρυσή σελήνη στον αργαλειό μου τ’ άπλωσα και στο ΄φαντό μου πάνω.
Αναμιγνύοντας την φαντασία και την έμπνευση από την παραδοσιακή υφαντική, παίζοντας με υφές, νήματα, τεχνικές και χρώματα αφηνόμαστε στη μαγεία της τέχνης και δημιουργούμε μοναδικά υφαντά που απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας.
Picture ΕΓΚΑΙΝΙΑ/ ΕΝΑΡΞΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΗΞΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00-22:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
Παρουσίαση έργων βιτρώ από το τμήμα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
Υπεύθυνη τμήματος: Λήδα Ραΐση
Στο τμήμα βιτρώ διδάσκεται η τεχνική Tiffany, μία τεχνική επεξεργασίας έγχρωμων υαλοπινάκων, χαλκοταινίας και κόλλησης με κασσίτερο. Οι μαθητές μαθαίνουν να κόβουν τα γυαλιά στα επιθυμητά σχέδια και χρώματα, να τα συνδυάζουν και να δημιουργούν μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα. Τα έργα βασίζονται σε έτοιμα πατρόν ή σχεδιάζονται εξ ολοκλήρου από τους ίδιους. Κατασκευάζονται μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, κορνίζες, χριστουγεννιάτικα στολίδια, φαναράκια, φωτιστικά, κοσμήματα, διαχωριστικά παράθυρα και πολλά άλλα βασισμένα στην φαντασία και τη δημιουργικότητα του καθενός. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των μαθητών πρώτου – δεύτερου και τρίτου επιπέδου. Πέραν της προσωπικής εξέλιξης του καθενός, οι μαθητές κάθε χρόνο δημιουργούν και δωρίζουν αντικείμενα στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου και οργανώνουν εργαστήρια για όλους.
Picture ΕΓΚΑΙΝΙΑ/ ΕΝΑΡΞΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΗΞΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00-22:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
Η καλλιτεχνική προσέγγιση της εικόνας λειτουργεί ως ένας μοναδικός εκφραστής συναισθημάτων. Οι σπουδαστές εργάζονται σε διαφορετικά project με σκοπό την αναβάθμιση των φωτογραφικών και εικαστικών εμπειριών τους έχοντας ως στόχο να δημιουργήσουν εικόνες που θα έχουν διάρκεια και θα περιγράφουν άλλοτε ρεαλιστικά και άλλοτε συμβολικά τον εσωτερικό τους κόσμο.
Picture ΕΓΚΑΙΝΙΑ/ ΕΝΑΡΞΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΗΞΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00-22:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
Έκθεση Φωτογραφίας Ιστορική αναδρομή στην περιοχή του Ταύρου
Η φωτογραφική έκθεση δίνει μία εύγλωττη εικόνα με την ιστορική αναδρομή στις περιοχές του Ταύρου, των προσφύγων, της ζωής και των δραστηριοτήτων των κατοίκων από τις αρχές του 20 αιώνα. Το υλικό προέρχεται από προσωπικά αρχεία δημοτών του Ταύρου.
Picture ΕΓΚΑΙΝΙΑ/ ΕΝΑΡΞΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΗΞΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00-22:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ
Έκθεση αγιογραφίας & βυζαντινής ζωγραφικής από το τμήμα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου
Υπεύθυνος τμήματος: Αντώνης Τρίχας
Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην παράδοση. Μία διαδρομή από το χθες στο σήμερα με παλιές και νέες τεχνοτροπίες να ενώνονται αρμονικά ζωντανεύοντας στα μάτια των επισκεπτών την ιερή τέχνη της Αγιογραφίας. Παραστάσεις με αφηγηματικό χαρακτήρα, εικόνες αγίων με γαλήνιες μορφές, αναδύονται μέσα από τις βυζαντινές τεχνικές της αυγοτέμπερας, του επιχρυσωμένου κάμπου, τα τολμηρά ψιμύθια και τα κατανυκτικά χρώματα. Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, η αγιογραφική εικόνα δεν στοχεύει σε μία ρεαλιστική αναπαράσταση ενός προσώπου αλλά έχει πρωτίστως πνευματική σημειολογία αφού μέσω αυτής μπορεί να επιτευχθεί μία σχέση ζωής με τον Θεό και τους Αγίους Του. Η εικόνα δημιουργεί μία αίσθηση ζωντανής παρουσίας και φέρνει τον πιστό σε προσωπική σχέση και επαφή με την υπόσταση του εικονιζόμενου. Η αγιογραφία λοιπόν δε θεωρείται ως ένα απλό έργο τέχνης ή ένας θρησκευτικός πίνακας αλλά είναι ένα μέσο με το οποίο ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει στην αγιότητα.

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

 

10ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού ΘεάτρουΜε την ευχή να εξακολουθήσει να είναι χρήσιμο, δημιουργικό και ενδιαφέρον για πολύ περισσότερα χρόνια από τα δέκα που συμπληρώνει αισίως φέτος, σας καλωσορίζουμε για μία ακόμη χρονιά στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Πρόγραμμα παραστάσεων:10 & 11/6/17
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», (Παιδική Σκηνή), Α. Δαρλάση «Η ξύπνια βασιλοπούλα».
13/6/17
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», (Παιδική Σκηνή) Γ. Ξανθούλη «Τύμπανο τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα».
15/6/17
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», Ρ. Κόσσα «La Nonna».
17 & 18/6/17
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», Ν. Γκόγκολ «Παντρολογήματα».
20/6/17
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου, Ντ. Σπυρόπουλου «Η γιαγιά».
22/6/17
Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου, Θερβάντες «Δον Κιχώτης».
24/6/17
Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής, Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες».
25/6/17
Θεατρική Ομάδα Δήμου Αλίμου, Σαίξπηρ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».
28/6/17
Θεατρική Ομάδα Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Μ. Φρέιν «Το Σώσε»

Picture ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παράσταση παραδοσιακών χορών “ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ” με ζωντανή μουσική και θέμα τον τρύγο
Υπεύθυνη τμήματος: Ελένη Σαραντοπούλου
Ελάτε να τρυγήσουμε!
«Αμπέλι μου πλατύφυλλο και κοντοκλαδεμένο δέσε σταφύλια κόκκινα να μπω να σε τρυγήσω να κάμω αθάνατο κρασί, μοσχοβολιά γεμάτο. Μες τα κατώγια τα βαθιά σαν μόσχο να σε κρύψω να σε φωνάξω ολάκερες χρονιές ακέριους μήνες ώσπου να έρθει μιαν Άνοιξη, να ‘ρθει ένα καλοκαίρι….»
(Κώστας Κρυστάλλης)
Ημέρα τρύγου οι πλαγιές βουίζουν από το τραγούδι και τον χορό των τρυγητών. Άντρες γυναίκες, μικροί μεγάλοι, όλοι στο γιορτάσι του τρύγου με χαρά μεγάλη με γέλια με τραγούδια. Από το αμπέλι τα σταφύλια στο πατητήρι και από εκεί ο μούστος στα βαρέλια ώσπου να ωριμάσει και να μεταμορφωθεί σε κρασί.
Συμμετέχουν χορευτικές ομάδες από το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου «ΤΑΥΡΙΩΝΕ Σ» και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο «Χοροστάτες Λαμίας» καθώς και η ομάδα «Εν Χορώ» από τη Ζαχάρω Ηλείας.
Picture ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Διαδημοτική παράσταση παραδοσιακών χορών Πνευματικού Κέντρου
«Αντάμωμα που γίνεται σ΄ωραία γειτονίτσα» στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνουμε διαδημοτικό φεστιβάλ με επίκεντρο τον παραδοσιακό χορό. Οι χορευτικές ομάδες
1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
2. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
3. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
4. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ
5. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
6. ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ
7. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ «ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ
Θα μας ταξιδέψουν με χορούς και τραγούδια σε όλη την Ελλάδα.
Συνοδεύει 4μελής παραδοσιακή ορχήστρα με την ευθύνη του Γιώργου Αναγνωστόπουλου
Picture ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα “ΣΕΡΡΑ ” «Ο Πόντος που Ανθίσταται»
Ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα» συστήθηκε το 1992 με κύριο εμπνευστή, πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο τον κ. Νίκο Ζουρνατζίδη. Στόχος του συλλόγου είναι να διατηρηθεί η παράδοση του ιστορικού Πόντου στην αυθεντική της μορφή κι έκφραση, χρησιμοποιώντας στις παραστάσεις του πιστά αντίγραφα των ποντιακών
ενδυμασιών με όλα τα κοσμήματα κι εξαρτήματα, τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, ενώ οι χοροί συνοδεύονται πάντα από τα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια. Στην παράσταση θα γίνει μία σύντομη ιστορική αναφορά στον Πόντο και θα ακολουθήσει η λαογραφική και γεωγραφική ανάλυση του ποντιακού χορού. Για τον λόγο αυτό, θα επεξηγηθούν λαογραφικά οι περιοχές του Πόντου που έχουν έντονο χορευτικό στίγμα και στη συνέχεια θα αποδοθούν οι χοροί ανά περιοχή από το συγκρότημα του Ομίλου.
Picture ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:00
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Οι κύκλοι του κόσμου
Παράσταση του τμήματος κλασσικού μοντέρνου χορού Ταύρου

Παράλληλη εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Υπεύθυνη τμήματος: Ευαγγελία Καλαβρυτινού
Η παράσταση είναι κατ’ αρχήν αφιερωμένη στα παιδιά. Ειδικότερο θέμα της είναι το ολυμπιακό ιδεώδες, όπως αυτό εκφράζεται στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι δε συμβολίζουν μόνο τις πέντε κατοικημένες ηπείρους του πλανήτη μας. Συμβολίζουν ακόμα την παγκόσμια ειρήνη, την ισότητα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθε. Είναι οι λεγόμενοι “Κύκλοι του Κόσμου”, οι οποίοι σήμερα γίνονται κύκλοι χορού, αγάπης και ειρήνης για τα παιδιά μας.
Σας καλωσορίζουμε σε μία μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα τις βασικότερες ανθρώπινες αξίες. Σας καλωσορίζουμε σε μία γιορτή αγάπης, ειρήνης, ελπίδας και συμφιλίωσης.
Picture ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 18:00-20:00
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ανοιχτό μάθημα για τα παιδιά των τμημάτων σύγχρονου και κλασικού χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παράσταση σύγχρονου και κλασικού χορού – “Καπέλα”
Υπεύθυνση: Σύλια Καρφοπούλου
Χορογραφία-σκηνοθεσία: Σίλια Καρφοπούλου
Βοηθός χορογράφου: Ζωή Παπαδοπούλου
Μουσική επένδυση: Αντζελίνα Κελένη
Κοστούμια: Χριστίνα Πρίνου και η ομάδα
Χορεύουν οι: Αντζελίνα Κελένη, Κλαίρη Μαρτσίδη, Ξένια Βλαχοπούλου, Γεωργία Ψοφογιαννάκη, Χριστίνα Πρίνου
Στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια δική μας, μοναδική ταυτότητα ξεχωρίζοντας έτσι από την ομοιογένεια της μάζας, καλούμαστε να παίξουμε κάποιους ρόλους. Ρόλους που είτε μας δίνει έτοιμους η κοινωνία, είτε δημιουργούμε εμείς με βάση την προσωπικότητά μας. Κάθε ρόλος έχει και κάποια ενδυμασία, ένα αξεσουάρ, ένα… καπέλο που κρύβει ή φανερώνει την ταυτότητά μας.
Picture ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 21:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Χορευτικό Συλλόγου Απανταχού Οξυοτών Καρδίτσας
Ο Σύλλογος Απανταχού Οξυωτών Καρδίτσας «Ο Αγιος Δημήτριος» ιδρύθηκε το 1982 με έδρα την Αθήνα, εκπροσωπεί τους Απανταχού Οξυώτες και έχει περί τα 500 ενεργά μέλη. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο 140 τ.μ. όπου διατηρεί βεστιάριο, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. ΄Εχει χορευτική ομάδα νέων και θεατρική ομάδα, οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια εκπροσωπούν το Σύλλογο σε διάφορες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Με μέριμνα του Συλλόγου έχει αναπαλαιωθεί το πετρόκτιστο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου στην Οξυά όπου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο. Οργανώνει σειρά εκδηλώσεων όπως ημερίδες, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, χοροεσπερίδες, εκδρομές, παραδοσιακές βραδιές κ.α τόσο στην Αθήνα όσο και στην Οξυά. Θα παρουσιάσει χορούς από την περιοχή της Θεσσαλίας.Δασκάλα και χορεύτρια της χορευτικής ομάδας είναι η Χριστίνα Μαλάμου.
Picture ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 20:30
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παραδοσιακοί χοροί με αφιέρωμα στην Κρήτη
Ο Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση για την αναβίωση του εθίμου του “Κλήδονα”Λήξη του φεστιβάλ